Muslimsk fredagsbön mot sänkt alkoholskatt

Bosniska muslimer i Sverige ber idag för att alkoholskatten inte ska sänkas. I fredagsbönen runtom i landets Bosnisk-islamiska församlingar ingår idag ett budskap mot alkoholkonsumtion och sänkt alkoholskatt.

- Om man sänker skatten kommer alkhol bli mer tillgängligt, och då kommer alla bieffekterna att öka, och det är verkligen förskräckligt, säger Mustafa Setkic, imam i Bosnisk-islamiska församlingen i Stockholm.

Idag har muslimer i hela världen fredagsbön. Här i Sverige ägnar bosniska muslimer sin fredagsbön åt att prata om alkoholkonsumtion och dess negativa effekter på samhället.

Enligt Mustafa Setkic förbjuder Allah att muslimer dricker alkohol. Här i Sverige är det dock många muslimer som har börjat dricka sprit. Alkoholen har orsakat många problem, inte bara bland drickande muslimer utan även det övriga i samhället. Därför tar de bosniska muslimerna i Sverige nu aktiv ställning mot sänkta alkoholskatter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista