Stulen kossa söndersågad

Den ko i utställningen Stockholm Cow Parade som fördes bort av konstaktivister i för två veckor sedan har delvis förstörts.

Kon, som stod utanför Moderna museet i Stockholm, försvann för två veckor sedan. En grupp konstaktivister tog på sig stölden och krävde ett stopp för Stockholm Cow Parade, som de menar inte är konst utan reklam.

På bilder på nätet poserade maskerade personer bredvid den stulna kon, beväpnade med sågverktyg. De hotade att förstöra kon senast klockan 12 idag om inte alla övriga kor plockades bort från Stockholms gator.

Bitar av den stulna kossan har nu skickats i en säck, till Cow Parade, säger pressansvariga Helena Cederberg till Radio Stockholm.

Stockholm Cow Parade är en internationell idé, där kor med olika motiv ställs ut på gatorna. Företag bekostar kossorna, som sedan säljs på auktion. Av vinsten går 75 procent till Bris, Barnens rätt i samhället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista