Oenighet kring ny Lidingöbro

Den gamla Lidingöbron klarar inte tågtrafik mycket längre i det skick den är idag - men vem som ska betala en ny bro råder det delade meningar om. Det framkom på ett bitvis kaotiskt fullmäktigemöte på måndagskvällen.

Lidingös politiker kunde vid mötet inte enas i frågan om hur en hållbar bro för Lidingöbanan ska hanteras. Den springande punkten vid det bitvis kaotiska fullmäktigemötet var om det är en finansiering av en NY bro som ska diskuteras med SL. Något som majoriteten företrädda av m,fp och Kd föreslog.

Men socialdemokraterna, Lidingöpartiet, miljöpartiet samt centern menade att den gamla brons status måste utredas ytterliggare innan diskussion sker med SL.

Efter en debatt som av en ledamot liknades vid polsk riksdag skedde partigruppsdiskussioner och ett enigt fullmäktige beslutade till sist att ta upp frågan vid nästa fullmäktigemöte för att som det sas ”då uppnå politisk enighet”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista