Polisen kartlägger när 56-årig kvinna försvann

Polisen har nu lyckats få fram en mer exakt tidpunkt för när en 56-årig kvinna från Roslagen försvann. Man vet nu med säkerhet att kvinnans bil parkerades i Nynäshamn redan under eftermiddagen i onsdags förra veckan, alltså samma dag som kvinnan försvann.
Kvinnan misstänks vara kidnappad.

I helgen hittade kvinnans bil i Nynäshamn. Ett spår som polisen jobbar med är att kvinnan kan ha förts ur landet. Under dagen fortsätter kontroller av passagerlistor, men det har hitills inte gett något. Inte heller har kontakterna med polisen i Polen Och Lettland gett något så här långt.

Däremot vet polisen nu med säkerhet att kvinnans bil parkerades i Nynäshamn redan under eftermiddagen i onsdags förra veckan, alltså samma dag som kvinna försvann.

-Det är ett resultat av vår dörrknackning i området igår, säger länskriminalpolisens presstalesman Ulf Göransson till Radio Stockholm.

Under onsdagen förra veckan hade kvinna kontakt med sin dotter via mobiltelefon vid lunchtid. Strax därefter parkerades hennes bil på Valhallavägen, det vet polisen tack var ett parkeringskvitto som hittat i bilen. Senare på eftermiddagen parkerades bilen alltså i Nynäshamn.

Polisen har idag haft en polisbil uppställd på Vallhallavägen i Stockholm för att ta emot tips.

Kvinnan är pyskolog och har en mottagning på Östermalm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista