Man mördad i T-banan

Västerortspolisen arbetar just nu med att försöka fastställa identiteten på den tonårspojke som i natt sköts till döds vid Rinkeby tunnelbanestation.
Samtidigt pågår ett spaningsarbete efter den eller dom unga män som sköt ner pojken. Motivet till dådet är oklart. Skottdramat inträffade strax före midnatt, pojken som skjöts ner avled på platsen efter att ha träffats av fyra skott i huvudet. Vem offret är är ännu så länge oklart, men det rör sig om en pojke åldern 16-18 år. Vad motivet till dödsskjutningen är vet polisen inte. Men den person som avlossade skotten är förmodligen i samma ålder, och kan ha haft hjälp av tre ytterligare personer som setts på platsen. Under natten har tunnelbanestationen varit avspärrad, polisen har gjort en teknisk undersökning på platsen och också sökt i området med hundpatrull efter spår. Polisen har nu upprättat en tipstelefon för att få in uppgifter om mordet. Tips kan lämnas till Västerortspolisen på telefon 401 36 58
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".