Polisen rubricerar 56-åriga psykologens död som mord

Polisen utgår nu från att den 56-åriga kvinnliga psykolog som igår hittades död har mördats. - Vi rubricerar det som mord. Kvinnan har bragts om livet med våld, säger Länskriminalpolisens presstalesman Ulf Göranzon till Radio Stockholm.

Under dagen har polisens tekniker fortsatt undersökningen av den plats i närheten av den lilla byn Kivinge någon mil från Bålsta norr om Stockholm där den 56-åriga kvinnan hittades. Det var under söndagen som en svampplockare hittade den 56-åriga kvinnan död i skogsparti ca 150 meter in från väg 263.

Den 56-åriga kvinnan försvann från Östermalm i Stockholm den 18 augusti. Alltså för nästan två veckor sen. Polisen har hela tiden trott att hon blivit kidnappad. Det hela har rubricerats som människorov, men det har nu ändrats till mord.

Under dagen har tekniker från Uppsalapolisen fortsatt att undersöka fyndplatsen. Men det är ännu för tidigt att säga om det också är brottsplatsen. På onsdag kommer en obduktion genomföras i Uppsala dit kroppen fördes.

Det är fortfarande länskriminalpolisen som håller i utredningen, men med hjälp av Uppsalapolisen. Just nu finns personal på plats i området runt fyndplatsen för att knacka dörr och ta emot tips.

- Vad som nu är väldigt viktigt för oss är att komma i kontakt med människor som kan ha gjort iaktagelser på platsen, det säger Ulf Göranzon, presstalesman på länskriminalpolisen till Radio Stockholm.

Polisen är angelägna att få iaktagelser som gjorts från eftermiddagen den 18 augusti. Det kan inte uteslutas att kroppen fanns på platsen redan då enligt Ulf Göranzon.

Fyndplatsen är i närheten av väg 263 någon kilometer norr om Övergrans kyrka. Polisen tar emot tips på 020- 260 270.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista