Sköndalsexplosionen

15-åring begärs häktad

Den 15-årige pojke som misstänks ligga bakom explosionen i Sköndal i södra Stockholm förra veckan, kommer att begäras häktad i morgon. Polisen misstänker även att andra personer är inblandade.

Det var i förra veckan som en fyraårig flicka fick allvarliga handskador vid en explosion på en förskola i Sköndal. I måndags greps och anhölls pojken.

Misstankarna har stärkts och han kommer att begäras häktad på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Flera personer kan vara inblanade, misstänker polisen. Åklagaren vill inte uttala sig om några personer är anhållna i sin frånvaro.

Polisen avvaktar en teknisk jämförelsen mellan de sprängmedel som hittades i pojkens bostad med det som skadade flickan och två andra misstänkta föremål som hittats i Sköndal.

I morgon bitti ska ett nytt förhör hållas med 15-åringen. Inledningsvis nekade han till brott men Anette Öberg vill inte säga hur han ställer sig till misstankarna i dag. 

Söderortspolisen fortsätter att vara i området och har det mobila poliskontoret som man ställde upp i går kväll hade även öppet i dag vid Sköndals centrum mellan 10.00 och 16.00.

Stockholmsnytt/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".