Franzén får sparken som tränare

1:16 min

Hammarby fotboll sparkar sin tränare Roger Franzén. Hammarby har satsat på att ta sig upp från Superettan till allsvenskan i år, men ligger efter 20 omgångar långt ner i serien.

Den assisterande tränaren Roger Sandberg tar nu över ledningen av laget, Men, Hammarbys sportchef Gustaf Grauers poängterar att det inte räcker med att byta tränare.

- Vi vill försöka få till någon förändring. Vi känner att den här gruppen kan så mycket mer och vi vill få till någon förändring som ska leda till förbättringar framöver. För det är klart, vi är inte nöjda med hur det har gått hittills.

- Vad är det specifikt som ni inte är nöjda med med Roger Franzén?

- Nja, det ska man säga att det är flera som ansvar i att det har gått som det har gått, inte minst spelarna själva. Bara för att vi byter tränare nu beryder inte det att allt kommer att gå bra. Det sa jag till spelarna idag också, att det största ansvaret ligger hos dem. Men det här är en förändring vi vill göra, vi tror mycket på Roger Sandberg och hans idéer. Det blir en ny röst och lite nya idéer och vi hoppas det här är en grej som kan leda till en förbättring.

- Att sparka tränaren är en åtgärd som tas till ibland, men hur stor skillnad gör det då, du nämnde spelarna, finns det fler faktorer?

- Vi har gjort ett stort analysarbete och jag vill inte gå ut i medierna med alla punkterna. Vi har diskuterat ordentligt inom gruppen. Men det finns mer saker vi kan göra och det är alla fast beslutna att göra.

Max Stockman
max.stockman@sverigesradio.se