Man kunde gripas för mord efter avvisning från Filippinerna

Svensk polis grep på söndagen den 32-årige man som varit internationellt efterlyst för ett mord i Botkyrka för tre år sedan.

Personal från Södertörnspolisens spaningsrotel kunde på söndagsmorgonen gripa mannen när denne anlände till Arlanda, eskorterad av filippinsk polis. Christer Johansson, förundersökningsledare på Södertörnpolisens spaningsrotel, säger till Radio Stockholm att söndagens gripande möjliggjordes genom att 32-åringen avvisats från Filippinerna. Det finns inget utlämningsavtal mellan länderna men mannen anses inte ha några giltiga skäl att uppehålla sig i Filippinerna och kunde därför avvisas, enligt Christer Johansson. Den 32-årige mannen greps av filippinsk polis i sitt hem tidigare i veckan. Han är misstänkt för att ha mördat en 40-årig man i Botkyrka i augusti 2001. Denne sköts med flera skott i ansiktet och dog omedelbart. Häktningsförhandlingar mot 32- åringen kommer att hållas under måndagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista