Vykortskampanj för stadsteatern

Sen en vecka tillbaka överlämnas tusentals vykort varje dag till Stockholms stadshus. Vykorten är del i en kampanj för att behålla verksamheten på Stockholms Stadsteater.

Det är skådespelarna på teatern som dragit igång kampanjen ”Bevara teatern”. Vykorten leveras varje dag av en skådespelare i postiljondräkt. De är adresserade till finansborgarrådet Annika Billström, som får frågan varför inte Stadsteatern får de pengar som den behöver.

Claes Ljungmark är skådespelare och ordförande i skådespelarklubben på Stadsteatern och han är nöjd med stockholmarnas stöd.

- Vi är otrolig glada och överraskade över det enorma stöd vi fått, vi är snart uppe i tiotusen, säger Claes Ljungmark till Radio Stockholm.

Stadsteatern har haft oförändrade anslag i fem år, men eftersom lönenivån och kostnaderna höjts, innebär det att teaterns resurser i praktiken minskat.

I år sägs 38 av de anställda upp, och om inte mer pengar skjuts till kan en av scenerna tvingas stänga, tror skådespelarna bakom kampanjen.

- Var det kommer skäras är svårt att säga, men det kan till och med handla om parkteatern, säger Claes Ljungmark till Radio Stockholm.

Kulturborgarrådet, socialdemokraten Erik Nilsson tycker att kampanjen är bra, men han tror inte att det blir några ökade anslag till Stadsteatern i årets budget.

Stockholms stads budget fastställs i november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".