Bantning av sjöpolisen stoppas

Moderaten Kristina Axén Olin, ordförande i polisstyrelsen i Stockholm, tänker inte gå med på att banta sjöpolisen i Stockholms län. Hon har nu så starkt politiskt stöd för det att förslaget inte kommer att gå igenom.
Som Radio Stockholm berättade i morse föreslår en arbetsgrupp inom polisen att antalet sjöpoliser vintertid minskas från 47 till 10 poliser, men det vill Kristina Axén Olin stoppa. Exakt ur många poliser som borde ingå i styrkan kan hon dock inte svara på, bara att en bantning till tio är alldeles för kraftig. Moderaterna får medhåll både från folkpartiet och kristdemokraterna i polisstyrelsen och därför kommer de borgerliga partierna i majoritet att avslå förslaget på måndag. I stället kommer de att föreslå att sjöpolisen blir kvar som en gemensam resurs för hela länet under den polisoperativa avdelningen och kanske kan utvecklas till att bli mer av en öarnas närpolis. -Att lägga hela sjöpolisen under Nacka polismästardistriktet som arbetsgruppen föreslår vore djupt olyckligt säger Kristina Axén Olin, som en kommentar till det.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".