Kritik mot utredning om bostadshärva i Danderyd

Danderyd kommuns utredning kring en tjänsteman som avskedades efter att ha hyrt ut kommunens lägenheter till sig själv och närstående, är en skenutredning. Det hävdar hyresgästföreningen i Stockholm, som nu kräver alla papper på bordet.

När lägenhetsaffärerna uppdagades startade kommunen en utredning för att få veta vad som egentligen hade hänt. En konsultfirma anlitades, men efter en tids arbete kunde de bara konstatera att det fanns för lite underlag för att fortsätta utredningen. Hyresgästföreningens presstalesman i Stockholm, PO Brogren, säger till Radio Stockholm att utredarna varken bemödat sig om att ställa frågor till hyresgäster eller kontrollera folkbokföringen för att hitta felaktigheter. Danderyds kommunalråd, moderaten Gunnar Oom, tar kritiken på allvar och nu ska kommunens revisorer och konsulten än en gång försöka gå till botten med lägenhetsuthyrningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista