Nordens högsta hotell.
Stockholm

Nordens högsta hotell i Kista

1:13 min

Nordens högsta hotell öppnar i morgon i Kista, nordvästra Stockholm. Den glittrande fasaden syns på lång håll efter E4:an. och hotelldirektör Helena Söderberg hoppas att hotellet blir en mötesplats för alla i Kista.

– Kista i all ära men som det är just nu så finns det inte så mycket att göra efter kontorstid och kanske inte heller om man kanske vill sitta kvar efter lunchen och jobba lite. Absolut, det är tanken och jag hoppas att det blir så, säger Helena Söderberg, hotelldirektör, Scandic Victoria Tower.

Scandic Victoria Tower i Kista är 118 meter högt och den näst högsta byggnaden i Stockholm, efter Kaknästornet. Det är enligt hotellägaren Nordens högsta hotell och ligger i anslutning till Kistamässan, nära E4:an.

Byggnaden har 34 våningar. Från entreplan och upp till 22 våningen ligger hotellrummen. Kontor är det mellan 23 och 32 våningen. På 33 våningen har hotellet konferenslokaler och allra högst upp en skybar med terass.

Fasaden är gjord av stål och 8 000 triangelformade glasrutor vilket gör att höghuset glittrar i ljuset.

En paljettklänningsinspirerad fasad. Är det här något som behövs, det spektakulära, för att attrahera gäster?

– Jag tror inte det skulle behövas att bygga ett sådant här hus i Kista för att attrahera gäster, för vi har ett behov i Kista av hotellrum. Sedan att man väljer att bygga ett spektakulärt byggnad i Kista tycker jag är väldigt roligt, Helena Söderberg, hotelldirektör, Scandic Victoria Tower.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista