Oklart om överklagande av trängseldom

Företaget Combitech har fortfarande inte bestämt sig för om företaget ska överklaga kammarrättens dom tidigare i veckan när det gäller upphandlingen av teknik inför försöket med trängselskatter i Stockholm.

Kammarrätten konstaterade att avtalet mellan vägverket och det vinnande företaget IBM är bindande, men rätten tog aldrig ställning till om själva upphandlingen hade gjorts korrekt.

Jonas Ågren, Combitechs juridiska ombud säger till Radio Stockholm att det nu finns en dom från länsrätten som slår fast att upphandlingen var fel och en dom från kammarrätten som säger att avtalet från den felaktiga upphandlingen är bindande.

( Företaget Combitech har fortfarande inte bestämt sig för om företaget ska överklaga kammarrättens dom som kom tidigare i veckan.

Domen gäller upphandlingen av teknik inför försöket med trängselavgifter i Stockholm.

Kammarrätten kostaderade att avtalet mellan vägverket och det vinnande företaget är bindande men rätten tog aldrig

ställning till om själva upphandlingen hade gjorts korrekt.

Jonas Ågren som är Combitechs juridiska ombud säger till Radio Stockholm att det nu finns en dom från länsrätten som slår fast att upphandlingen var fel och en dom från kammarrätten som säger att avtalet från den felaktiga upphandlingen är bindande.

Combitech tar ställning till en överklagan i början av nästa vecka. )

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista