Sigtuna

Krisarbetet igång i Sigtuna

1:09 min

I Sigtuna kommun har man dragit igång krisarbetet efter gårdagens tragiska händelse där två pojkar, fyra och åtta år gamla, hittades döda i vattnet vid Munkholmen. De anmäldes försvunna sent i söndags kväll och en familjemedlem är anhållen misstänkt för mord.

Igår kväll var Mariakyrkan i Sigtuna öppen för sörjande och på plasten där de två döda bröderna hittades fanns också stödpersonal. Samtidigt är socialtjäntens i kontakt med den drabbade familjen.

Nu på morgonen ska också personal på förskolan och skolan där de båda bröderna gick på informera barnen på skolorna och bearbeta sorgen.

Radio Stockholm pratade igår kväll med Eva Hamberg, trygghetschef i Sigtuna Kommun:

– Alla i kommunen påverkas naturligtvis av en sådan här händelse och vi försöker möta upp inte minst barnen och personalen på skolan men också de nära anhöriga. Vi har startat upp vårt krisstödsarbete och då inte minst ut mot skolan och förskolan som de här barnen har gått.

Hur kommer den här skolan och förskolan bearbeta sorgen och krishanteringen imorgon?

– Rektor för skolan kontaktar sin personal nu ikväll så att de är förberedda på att möta barnen i skolan imorgon och vi har ju förberedda rutiner för hur man hanterar barn som förolyckas.

Vad är det till exempel?

– I första hand så handlar det om att möta barnens oro och frågor. Men också att ge den information som man kan ge kring det som har inträffat, säger Eva Hamberg, trygghetschef i Sigtuna Kommun.

Baris Kayhan

P4 Radio Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.