16-åringen förhörd om mordet i Sollentuna

Den 16-årige pojke som misstänks för knivmordet i Sollentuna i helgen förhördes i dag, men polisen är förtegen om vad han har sagt.

Knivmordet inträffade i lördags i friluftsområdet Kärleksudden.

Två gäng hamnade i bråk där 14-åringen fick ta emot flera knivhugg och förblödde.

Polisen utreder nu om bråket handlade om rasism, säger presstalesmannen Ulf Göranzon:

-Det finns uppgifter om att det skulle kunna finnas någon form av rasistisk motsättning eller underton i det här bråket. Men fortfarande är uppgifterna alltför vaga, vi har uppgifter som talar i olika riktningar, och vi vill inte ha någon bestämd uppfattning ännu.

Den anhållne 16-åringen har förhörts idag. Han misstänks för mord men varken polis eller försvarsadvokat vill säga om han har erkänt eller inte.

Enligt advokaten Hans Ahlstedt är den anhållne en vanlig skötsam pojke, som fyllde 16 för några veckor sen.

Även i fredags, kvällen före mordet, var det stökigt vid Kärleksudden - fulla ungdomar och ett bråk med rasistiskt innehåll, men polisen ser inget samband i nuläget.

Frågan är nu vad knivdådet kan få för betydelse. I går ordnade nationaldemokraterna en marsch i Sollentuna där 300 personer tågade till mordplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".