Malmö - AIK 1-1

Ranégie kvitterade i slutminuten

3:28 min

Det såg länge ut att bli mållöst men sen tände matchen till. Niklas Backman nickade in AIK:s ledningsmål i den 84:e minuten, men det räckte inte för MFF:s Ranégie kvitterade på tilläggstid, rapporterar Radiosporten.

Det blev Mathias Ranégies kvitteringsmål i den 92:a matchminuten som avgjorde både matchen mot AIK och Allsvenskan 2011. 1-1 mellan Malmö och AIK var ett rättvist resultat efter en svängig match där lagen turades om att föra matchen.

Matchen startade avvaktande från båda lagen och saknade målchanser under första halvan av första halvlek. Men kom AIK in i matchen och dominerade slutet av första halvlek. "Det är AIK som är det hetare laget, nöter och stöter Malmö FF högt upp, visar aggresivitet, men har aningen svårt att skapa några heta målchanser" sa Radiosportens kommnetator Andres Matz.

Men AIK orkade inte hålla pressen hela halvleken vilket öppnade för Malmö och framförallt Daniel Larsson som hade två heta målchanser. "Vilket överläge han har på AIK:s mittbackar" sa Andreas Matz.

Andra halvlek inledde Malmö bäst men AIK kom igen och en kvart till slutet var det återigen AIK som dominerade matchen. I den 84:2 minuten kom ett räättvist ledningsmål innickat av AIK:s Niklas Backman.

Det som såg klart ut vände snabbt när Ranégie på tillägstid nickade in ett kvitteringsmål. I och med den nicken vinner Helsingborg Allsvenskan 2011.

Malmös tränare Rikard Norling var imponerad av målet i slutminuterna, men i övrigt inte nöjd med spelet

– Vår inledning av matchen var inte det vi ville, hög felprocent. Starten på andra  halvlek var så vi ville starta första halvlek, bättre grepp. Sen gör vi ingen superduperinsats, sa han efetr matchen.

Hur mycket fanns Helsingborgs guldchans i bakhuvudet?

– Ingenting. Vi ska försöka komma så högt upp i tabellen som möjligt

AIK:s Andreas Alm höll med om att fokus låg på lagets match.

– Vår kamp var mot Malmö, Helsingborgs kamp var en tidsfråga. Vi går härinfrån som vinnare med möjlighet att spela till oss en Europamatch fortfarande.

Matchen pendlade lite i kvalité, håller du med?

– Ja. Det var hafsigt från början, ibland känns det som att spelarna från de olika lagen tillåter det. Jag tycker vårt innermittfält är strålande, jag tycker Robert Åhman Persson gör det strålande i andra halvlek.