djurgården - göteborg 1-2

Toivio i centrum mot Göteborg

1:42 min

Det mäktiga tillslaget gav Djurgården en perfekt start. Sedan fixade han en straff också. Åt Göteborg. Och fick samtidigt rött kort. Det rapporterar Radiosporten.

Radiosportens Dag Malmqvist valde lagens lirare:
Djurgården: Sebastian Rajalakso
IFK Göteborg: Andreas Drugge

Joona Toivio hade huvudrollen i 1-2 (1-0)-förlusten på Stadion.

– Matchbilden förändras i andra halvlek i och med utvisningen. Det är en jämn match, det är två jämnstarka lag tycker jag, säger Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson till Radiosporten.

Det allsvenska mötet var inte ens två minuter gången när mittbacken och lagkaptenen Toivio fick drömträff från runt 30 meter.

Årets mål på Stadion?

Lätt bland topp tre – och rätt säkert den vassaste bollträffen. Erik Dahlin fick inte ens upp händerna när frisparken smet förbi muren och tog vägen via ribbans undersida in över linjen.

Toivio var på vippen att kröna kvällen med ännu ett mål, i slutet av den första halvleken, den här gången med hjälp av pannan. Han nådde högst vid en hörna, men Dahlin var varnad och beredd och tippade bollen till en ny.

Däremellan hade Göteborg sina möjligheter, rejäla dessutom.

Hannes Stiller nickade i stolpen, Tobias Hysén nuddade densamma och frågan är om inte domaren Martin Hansson skulle gett Göteborg en straff. Pa Dembo Touray var ute på äventyr och skickade både bollen och Stiller åt samma håll.

Straffen gavs direkt i andra. Toivio, av alla, slet ned Hysén i friläge, fick rött kort och Stefan Selakovic drämde in 1-1.

Med en man mer ökade Göteborg trycket och fick till slut utdelning. Stiller nickade in segermålet på Adam Johanssons inlägg.

Göteborg är fortfarande med i fajten om en plats i Europa league. För Djurgården är kvalstrecket fortsatt hotande nära.

– Vi har ett bra go i laget och har sagt att vi ska försöka bli bäst i stan. Vi har fortfarande chans på en fjärde plats. Vi vill få en härlig avslutning på detta, säger IFK Göteborgs Hannes Stiller till Radiosporten.