Berga helikopterdivision kan försvinna

Den försvarsproposition som presenteras i morgon fredag innehåller också förslaget att helikopterdivisionen på Berga i Haninge ska bort. Det erfar Radio Stockholm.

Amfibieregementet på Rindö i Vaxholm är alltså inte den enda del av försvaret i Stockholms län som ska läggas ner enligt det förslag som väntas bli offentligt i morgon.

Verksamheten på amfibieregementet flyttas till Berga i Haninge kommun. Och där kommer det att finnas plats ledig. För enligt vad Radio Stockholm erfar kommer propositionen också innehålla ett förslag om att helikopterdivisionen på Berga att flyttas till Motala. Dessutom ska både ubåtsflottiljen och utbildningsverksamheten på Berga flyttas till Karlskrona.

Det rör sig alltså om stora förändringar i både Waxholm och Berga, Amfibieregementet i Vaxholm flyttar in på ett nedbantat Berga och den nya verksamheten, där även Muskö ingår får namnet Haninge Berga.

Men det ska betonas att detta alltså är förslag, som kan förändras innan riksdagen ska ta det avgörande beslutet i vinter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".