Fel funktionshinder ger inget P-tillstånd för handikappade

Det gäller att ha rätt sorts funktionshinder för att få ett speciellt parkeringstillstånd för handikappade. En av de som nekats är Mats Roslund - han lider av en tarmsjukdom som gör att han snabbt måste kunna ställa ifrån sig bilen för att springa på toaletten.

Trots att både läkare och försäkringskassa slagit fast att han lider av ett funktionshinder, har han inte rätt till ett parkeringstillstånd. 

Att trixa och joxa med parkering funkar alltså inte för Mats Roslund när han är ute occh kör bil, han lider av en tarmsjukdom som gör honom extremt lös i magen och behovet av en toalett blir ibland akut.

Därför vill han nu ha ett parkeringtillstånd för handikappade. Med ett sånt tillstånd skulle han kunna ställa ifrån sig bilen i stort sett var och när som helst.

Både läkare och försäkringskassan har slagit fast att han lider av ett funktionshinder men det hjälps inte, han lider av fel sorts funktionshinder. Det blev beskedet när han ringde till Gatu och fastighetskontoret i Stockholm - det är bara rörelsehindrade som kan få särskilda parkeringstillstånd.

Mats Roslund kommer nu att formellt ansöka om ett parkeringstillstånd får han avslag vilket han tror att han får, kommer han att överklaga.

-Om reglerna säger att vissa funktionshinder inte ger rätt till P-tillstånd, måste reglerna ändras, säger han till Radio Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".