Klubbar köper nationalarena

Dom båda fotbollsklubbarna Djurgården och AIK kommer nu i mars att träffa representanter för Svenska fotbollföbundet för att att diskutera ett eventuellt gemensamt köp av Råsunda stadion i Solna.
Djurgården har länge förhandlat med Stockholms stad om en upprustning av Stockholms stadion, men det har gått trögt, enligt klubben, och nu kanske det alltså blir ett byte av hemma arena. Men bortsett från priset är det ytterligare en mängd saker som måste redas ut, bland annat hur det ska bli med landskamper på Råsunda, enligt Bengt Madsen på Svenska fotbollförbundet. Om AIK och Djurgården köper arenan kan de de dels tjäna pengar på all kringförsäljning vid matcher, dels genom att hyra ut arenan. Råsunda kan också komma att byta namn till något som ger reklamintäkter. Vid en presskonferens nu på förmiddagen sade klubbrepresentanter att de vill att landskamperna även i framtiden ska spelas på Råsunda.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".