Inträde återinförs på två museer

1:30 min

Stockholm Stad kommer att återinföra entréavgiften till Stadsmuseet och Medeltidsmuseet. Det ingår i den budget som den borgerliga majoriteten presenterar imorgon. Medeltidsmuseets chef Solbritt Benneth tycker att det är både bra och dåligt.

– Jag är väl lite både och. Det är ju synd för alla som glatt sig åt att komma till museet utan att betala men å andra sidan är det ett väldigt, väldigt, väldigt välkommet tillskott till vår budget, säger

Solbritt Benneth, chef på Medeltidsmuseet.

– I den ekonomiska situation som vi befinner oss i och som många andra museer befinner sig i skulle vi inte klara oss utan entrébeläggning igen.

Det stadshuset ser som nagel i ögat är ju turisterna. Stockholmarna betalar ju över skattsedeln medan en turist från Danmark exempelvis går in utan att betala alls. Går det att separera det?

 

– Nej det blir nog svårt, säger Solbritt Benneth. För det första måste man då begära legitimation från alla som vill gå in och vad händer med de som bor utanför Stockholm? säger hon

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista