Iphone försvinner när nya kommer

Lagom till dess att den nya Iphone ska komma ut på marknaden verkar de gamla försvinna. Det är Östermalmsnytt som skriver att polisen lokalt i stadsdelen fått in mer än dubbelt så många anmälningar den här månaden jämfört med förra. Daniel Claeson som är pressansvarig på försäkringsbolaget If är inte förvånad utan känner igen mönstret från tidigare släpp av nya telefonmodeller.

– Vid lanseringen av Ipone 4 gjordes en ganska omfattande studie, säger Daniel Claeson, pressansvarig på försäkringsbolaget If. Det var ett par studenter som gjorde den vid Handels i Göteborg. De kikade på våra skadeärenden och såg att det var en fördubbling av stulna och skadade Iphones.

Vet ni att det handlar om försäkringsbedrägerier?

– Nej, det är svårt att säga att det är det men vi gör ju sådana här mätningar nu för vi vil se om mönstret fortsätter. Är det så kan vi ganska säkert slå fast att ett stort antal av de här fallen handlar om bedrägerier. Man ska vara medveten om att det här är ett allvarligt brott som man till och med får fägnelse för

Om det ligger sanning bakom er tes, vad kan ni göra åt det? 

--Hårdare kontroller. Det blir ju omständligt för kunderna. Om det är en kund som har haft en sådan här stöldanmälan tidigare kanske vi försöker kontrollera det där mer noggrant för att förhindra at de lyckas med ett bedrägeri av det här slaget, säger Daniel Claeson.