Polisen kom inte

1:32 min

Polisen sviker inbrottsoffer i Rinkeby menar affärsinnehavaren Samer al Khatami. När han kom till sin butik på morgonen var hela hans butik länsad och sönderslagen. Sju timmar senare hade fortfarande ingen polispatrull dykt upp och han fick ingen hjälp vid närmaste polisstation.

Att polisstationen bara ligger ungefär femtio meter bort från Samer al Khademis resebyrå hjälper inte. Fortfarande efter sju timmars väntan framför den sönderslagna lokalen har ingen patrull dykt upp för att hålla förhör och leta efter spår.

Inne i lokalen ligger stolar och bord krossade och broschyrer vräkta över hela golvet. Väggarna är nedklottrade och på disken syns tydliga fotspår.

– De har vandaliserat allting. Det måste ju ha hörts. De har slagit in väggen och kommit in därifrån. Här var det en TV.  Här har de slängt in allting, säger Samer al Khademi och visar runt.

Det här är andra gången på tre år som resebyrån blir uppbruten och vandaliserad. Samer al Khademi tycker inte att han får något stöd från polisen.

– Jag tycker inte att jag har fått något skydd. Jag har inte fått någon respons. Jag har inte fått något stöd, säger Samer al Khademi. Det har nu gått fem timmar. Det ska det väl inte behöva göra. Man vet ju inte om de kommer.

Men vad säger du om framtiden då? Kan du stanna kvar här i Rinkeby?

– Ärligt talat, efter det som hänt idag så kan jag inte tänka mig att stanna kvar. Jag känner mig inte trygg härinne. Jag får inget stöd från polisen så jag vet inte, säger Samer al Khademi.