DHR befarar ökat fusk med handikapptillstånd

Fusk med parkeringstillstånd för rörelsehindrade kommer att öka när trängselavgifterna införs i Stockholm. Det befarar handikapporganisationen DHR.

Den som har särskilt parkeringstillstånd kan nämligen bli befriad från trängselskatten.

- Tillståndet kommer att bli mer attraktivt och jag tror att fusket kommer att öka, säger Nisse Duwähl, ordförande för DHR:s Stockholmsavdelning, till Radio Stockholm.

Redan idag fuskas det med parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Med ett tillstånd i vindrutan kan man parkera i stort sett var som helst och dessutom är det tillåtet att stå långa perioder utan att betala.

Det finns flera olika typer av fusk, dels används stulna och förfalskade tillstånd, dels används tillstånd av friska människor som har rörelsehindrade anhöriga. När trängselskatten införs befarar alltså de handikappades riksförbund, DHR att fusket med parkeringstillstånden kommer att öka.

- Risken är att det blir hårdare regler för att över huvudtaget få särskilt parkeringstillstånd och det kommer att drabba dem som verkligen behöver tillstånden, säger Nisse Duwähl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista