Lennart Kalderén(M) Salem. Foto: Bertil Ericson/Scanpix.

"Inte bara vårt fel"

Moderaternas kommunalrådsgrupps ordförande Lennart Kalderén bemöter nu kritiken från civil- och bostadsminister Stefan Attefall att det byggs för lite bostäder runt om i Stockholms län.

  

– Även regeringen har ansvar för bostadsbyggandet, säger Lennart Kalderén. Vi i länets kommuner vill bygga men en viktig förutsättning för att lyckas är att staten hjälper till och tar ansvar.

Staten måste satsa ytterligare på infrastruktur i Stockholms län när vi nu växer dubbelt så snabbt. Staten måste även minska sina handläggningstider för överklagade byggplaner. Det finns exempel på planer som fått vänta i flera år på regeringens ställningstagande, säger Kalderén.

Andra önskemål är större satsning på Roslagsbanan och en ny tvärförbindelse över Södertörn för att några redan planerade bostadsbyggen ska kunna fungera, säger Lennart Kalderen.

Den moderata kommunalrådsgruppen i Stockholms län bjuder nu in bostadsminister Stefan Attefall till ett möte den 2 december för att diskutera problemet med för få nybyggen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".