En greppvänlig sport kan bli aktuell på Gubbängsfältet, här på Nya Zeeland. Foto: Ross Land/Scanpix.
Stockholm

Park omvandlas till sportfält

"Bra för ungdomarna"
1:29 min

Gubbängsfältet kan i framtiden bli ett sportfält för många olika sporter istället för en park. Förslaget kommer från kommunens tjänstemän och ska senare upp på politikernas bord.

– När det gäller verksamhetsytorna så är det i första hand en fullstor konstgräsplan som planeras och sedan en nivåjustering för att man ska kunna ta emot rugbyverksamhet från Årstafältet. Sedan är tanken att runt hela fältet anlägga en motionsslinga, gärna belyst, säger Hans Eriksson, idrottsplanerare på Idrottsförvaltningen i Stockholms stad.

– När det inte är organiserad verksamhet så är det öppet för spontanidrott, det vill säga allmänheten att nyttja de här ytorna, säger Hans Eriksson. 

Gubbängsfältet kan alltså förvandlas från en park till ett sportfält med flera planer för rugby och fotboll, café, omklädningsrum och en löparslinga runt alltihop. Dessutom kan det bli aktuellt med en utbyggnad av Gubbängshallen som idag är hårt utnyttjad.

De nya planerna byggs mellan Lingvägen och Panelvägen och kommer att ta närmare hälften av fältet i anspråk. Arbetena beräknas komma igång under hösten 2013 och kommer att kosta mellan 50 och 60 miljoner.

Innan några beslut fattas ska förslaget på remiss till politikerna i Farsta stadsdelsnämnd som ska få säga sitt, men om politikerna tycker som de Gubbängsbor Radio Stockholm talade med i snålblåsten på Gubbängsfältet så blir planerna verklighet.

– Kul, det används inte till något just nu, säger David Turesson.

– Ja det är väl trevligt. Det är ju bra för ungdomarna att spela litet, säger Björn Eklund.

– Det tycker jag är bra så att ungdomarna vet vad de ska göra, säger Kicki Lindman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".