Liga misstänks kapa bilar

Polisen tar nu ett samlat grepp när det gäller utredningarna av dom bilrån som drabbat bilister i Stockholmsområdet den senaste tiden.
Bilister har hotats med vapen av rånare som sen försvunnit med bilarna. Länskriminalen tar över utredningarna och Ulf Göransson som är presstalesman på länskriminalen säger att bilrånen är en helt ny typ av brottslighet. Tillvägagångssättet har varit i stort sett detsamma varje gång: En eller flera män tvingar under vapenhot bilföraren att lämna fordonet och försvinner sedan med en rivstart från platsen. I några fall har föraren helt enkelt slitits ut ur bilen och misshandlats. De flesta bilrån har inträffat i Stockholm men även i Göteborg och i Degerfors. Stockholmspolisen bekymrar sig för att bilkapning ska bli en trend, och en ny metod för kriminella att skaffa sig fordon. - Fördelen mot att stjäla en bil på det konventionella sättet är ju att man vid en kapning också kommer över nyckeln. Dessutom är det motorstarka bilar som kapas och som kan göra tjänst i andra kriminella sammanhang, säger Ulf Göranzon. Flera av fordonen har också i efterhand hittats övergivna i samband med nya rån och bankboxsprängningar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista