Framtidsplaner i landstinget

Landstinget presenterade idag tankarna om hur den framtida sjukvården ska se ut i länet. Planerna på ett helt nytt universitetssjukhus för 11 miljarder vid Karolinska området i Solna finns kvar.
Det nya sjukhuset ska koncentrera sig på högspecialiserad vård, utbildning och forskning.

Den framtida närsjukvården ska dessutom bli mer tillgänglig och kunna behandla patienter som idag måste söka sjukhusvård.

Den framtida vårdstrukturen innebär, enligt förslaget, även ett närmare samarbete med länets kommuner.

För att slippa ställa in planerade operationer föreslås - om möjligt - även olika organisationer för akut och planerad kirugi.

Som väntat föreslås även ett nybyggt universitetssjukhus i Karolinskaområdet i Solna. Det beskrivs som ett högspecialiserat sjukhus för vård,  forskning och utbildning. Förändringen innebär även en flytt av S:t Eriks ögonsjukhus till Karolinskaområdet.

I planerna ingår även byggandet en ny tunnelbanlinje från Odenplan till Karolinskaområdet i Solna. Linjen är enligt utredningen en förutsättning för framtida bostadsbyggande och en utbyggnad av Norra stationsområdet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista