Bro försvunnen i Södertälje

En av Södertäljes broar har försvunnit. Det gäller den omdebatterade Marenbron, som fram till i går eftermiddag var en bro för fotgängare och cyklister.

Maren är en liten vik av Östersjön som går rätt in i Södertälje centrum. Man kan säga att vattnet skär av stan i två delar. Och brofrågan över Maren har diskuterats i över tio år, ända sen den gamla träbron revs.
Länge var det öppet vatten och fritidsbåtarna kunde komma ända in i stan. Sen byggdes en provisorisk gång- och cykelbro och hösten 2002 var det folkomröstning om man skulle bygga en bilbro i stället.
Södertäljeborna sa nej och gångbron fick ligga kvar och har sen dess blivit en populär genväg mellan östra och västra delen av stan.
Men i går eftermiddag försvann den plötsligt. Förklaringen kommer från gatuchefen Per Idesten. Till Radio Stockholm säger han att det ska dras en ledning för fjärrkyla just här i vattnet, och så länge dom jobbar med det måste bron vara borta. Det kommer att ta en till två veckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".