Skottlossning i city

Skottlossning bröt ut på två ställen i Stockholms innerstad i natt när sju personer misstänkta för en rad grova brott greps.
Till de gripna hör bland annat den bankrånare som satt på Hallfängelset men i februari fritogs av beväpnade kumpaner vid ett sjukhusbesök. Det var strax efter klockan ett i natt som gripandena ägde rum i Vasastan. I samband med gripandena avlossades det en rad skott men ingen människa kom till skada. Det var vid Odengatan som gripandet skedde å samtidigt avlossades det skott på Rörstrandsgatan inte långt därifrån. Kjell Alin, stationsbefäl norrmalmspolisen säger till Radio Stockholm att det inte kan uteslutas att de båda skottlossningarna hänger samman. Totalt är det sju personer som är gripna. Polisen är mycket förtegna om händelsen men enligt Kjell Alin så är dom gripna misstänkta för grova brott å han säger att polisen är väldigt tacksamma att den här gruppen är bakom lås och bom. Han bekräftar också att polisen haft ögonen på dom här personerna sen tidigare. En av dom gripna är allstå den bankrånare som satt på Hallfängelset men i februari fritogs av beväpnade kumpaner vid ett sjukhusbesök. Den 25-årige mannen från Stockholm avtjänade ett fyra och ett halvt år långt fängelsestraff för grovt rån.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista