Stockholm

Smarta duvor åker kollektivt

1:01 min

Det är inte bara människor som ibland reser utan att betala för sig. På senare tid har förarna uppmärksammat att duvor hoppar på tåget i Farsta strand och följer med tåget en station till Farsta. Varför de plankande duvorna åker just den här sträckan är ett mysterium säger Rasmus Sandsten, pressansvarig på MTR.

– Den bästa teori som vi har kommit på är att de helt enkelt bor i Farsta strand och sedan åker de till Farsta centrum för att det finns fler caféer och konditorier där, säger Rasmus Sandsten.

Borde de inte flyga?

– Ja, man tycker det men de har väl insett att det är mer miljövänligt att ta tåget än att flyga.

Vad säger passagerarna om de här fripassagerarna?

– Vi har inte fått in så vitt jag vet ett enda klagomål från passagerarna och duvorna tycks också välja tider då det är färre resenärer ombord.

Så de åker när det inte är rusningstid alltså?

– Precis.

Vad ska ni göra åt problemet?

– För det första ser vi det inte som ett jättestort problem. Tågförarna har sett det här när duvorna kliver av  och då är det ju försent att göra något åt det. Vi har inte upplevt att det har blivit smutsigare på tågen. Det är ju trots allt bara en station, säger Rasmus Sandsten

Fråga

Lasse Persson

Lasse Persson.

P4 Radio Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista