Många vill gravera in dagens unika datum i sina vigselringar. Foto: Axel Öberg/Scanpix.

Brudpar köar till vigsel på unikt datum

"Rolig grej i kärlekens namn"
1:06 min

Stockholms vigselförättare har bråda dagar. Idag är det ju den elfte november, alltså 11-11-11, och många brudpar vill passa på att gifta sig. Vigselförättaren Viktor Lopez har fyra par inbokade på en dag. 

– Nu är jag på väg. Jag ska bara hämta upp lite kläder och sedan ska jag fara ut till Arlanda där jag ska ha min första vigsel i deras flygtrafiktorn. Sedan ska jag vidare till Kaknästornet där det är ett par som ska vigas klockan 11:11. Sedan ska jag vidare till en vinkällare på Östermalm och sedan ska jag avsluta i ett lusthus i nationalparken Djurgården, säger Viktor Lopez.

Just idag den elfte november 2011är det ju många som har valt den här dagen för att gifta sig. Men man ska väl i alla fall komma ihåg att det är i kärlekens namn. Hur får du brudparen att komma ihåg det?

-- I alla de här vigslarna som jag gör så är det ju i grunden i kärlekens namn. Sedan tror jag att de flesta paren gör det här som en rolig grej för att man kommer att komma ihåg det här.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".