Reparationer av Söderledstunneln skjuts upp

Reparationerna av Söderledstunneln och Centralbron i Stockholm dröjer.

Enligt de ursprungliga planerna skulle tunneln repareras med början sommaren 2005, men nu kommer enbart mindre arbeten i gång nästa sommar.

Projektledaren Lars Jolérus tycker att det är olyckligt att reparationerna inte kommer i gång som planerat, skriver Dagens Nyheter.

Dels är behoven av åtgärder akuta, dels kan det bli dyrare än planerat. Flera tunneljobb pågår i Stockholm under slutet av den planerade arbetsperioden, exempelvis järnvägstunneln under centrala Stockholm, och då kan det uppstå brist på arbetskraft.

Det är bland annat vägsaltet som slitit hårt på Söderledstunneln. Gatu- och fastighetsnämnden fattade förra hösten beslut om reparationer för en halv miljard - men Stockholms kommunfullmäktige hanterar frågan först i morgon.

Gatu- och fastighetsborgarrådet, socialdemokraten Roger Mogert, har ingen förklaring till varför beslutet dröjt.

Vägverket har inget emot att reparationen av Söderledstunneln dröjer lite, eftersom en delvis avstängd Söderledstunnel skulle få till följd att Essingeleden skulle bli ännu mer belastad under försöket med trängselskatt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".