Pussdom överklagas

De två lesbiska kvinnor som kastades ut från en Stockholmskrog sedan de pussats vid bardisken överklagar tingsrättens friande dom mot krogägaren till hovrätten.
Det sker tillsammans med Ombudsmannen mot diskriminering på grund av sexuell läggning, Homo, som drivit frågan.

Fallet är ett pilotfall, det första som Homo driver enligt den lag som trädde i kraft förra året och som säger att också den som anklagas för diskriminering måste bevisa att någon sådan inte skett.

Det var i juli förra året som de båda kvinnorna avvisades från en restaurng på Kungsholmen. Kvinnorna menar att de pussades, medan krogägaren hävdade att de hånglat.

Tingsrätten slog nyligen fast att paret inte har rätt till något skadestånd för diskrimerande behandling, eftersom det inte gick att bevisa ett sådant brott, enligt rätten.

Men med hjälp av Homo, ombudsmannen mot diskriminering på grund av sexuell läggning försöker kvinnorna nu alltså driva ärendet till nästa instans, Svea Hovrätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista