Polisen söker vittnen till våldtäkt i Sollentuna

Polisen försöker nu komma i kontakt med vittnen som kan ha sett våldtäkten på en tolvårig flicka i Helenelund i Sollentuna igår eftermiddag. En tipstelefon har inrättats och från klockan 15.00 idag kommer en polisbil stå uppställd i Helenelunds centrum för att ta emot tips.

Enligt polisen blev flickan indragen i ett buskage närheten av Helenelunds centrum och utsatt för övergrepp.

Under dagen har flickan undersökts av läkare. Efter läkarbesöket har polisen konstaterat att hon igår blev utsatt för en våldtäkt. Polisen rubricerar övergreppet som grovt på grund av flickans låga ålder, men det finns ännu ingen misstänkt.

Polisen har nu talat med flickan men Lars Grönskog, informationsansvarig vid Norrortspolisen vill i dagsläget inte gå ut med några uppgifter om vad flickan har sagt. Han vill heller inte gå ut med något signalement på någon gärningsman, detta för att eventeulla vittnen ska hållas opåverkade om de hör av sig.

Sedan klockan 15 idag finns en polisbil uppställd vid Helelunds centrum där polisen tar emot eventuella tips och iakttagelser från allmänheten. Det finns också en tipstelefon som man kan ringa. Numret till den är 401 55 99, 401 55 99.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".