Skärpta straff efter rekordstort ecstasybeslag

Hovrätten skärpte idag straffen för fyra män som dömts för innehav av drygt 50 000 ecstasytabletter. Männen dömdes i tingsrätten för grovt narkotikabrott till tio års fängelse vardera. Hovrätten dömer männen även för grov narkotikasmuggling och skärper straffen till 14 års fängelse

Det rekordstora ecstasybeslaget gjordes i maj av Västerortspolisen som hittade tabletterna, 53 000 stycken, i en lägenhet i Upplands Väsby.

I Solna tingsrätt dömdes fyra män för grovt narkotikabrott till tio års fängelse. Domarna överklagades och nu har hovrätten dömt männen även för grov narkotikasmuggling. Därför skärps straffen till 14 års fängelse vardera för alla fyra männen.

Två av männen bor i Tyskland och en i Holland, och de ska utvisas när de avtjänat sina straff.

Hovrätten var skiljaktig - två ledamöter ansåg att åtalet om grov narkotikasmuggling inte kunde styrkas och att det därför borde ogillas

En kvinna som i tingsrätten dömdes till fyra års fängelse frikändes av Svea hovrätt. Hovrätten anser att det inte kan bevisas att kvinnan medverkat till handeln med narkotikan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista