Regeringsrätten låter förberedelser för trängselskatt fortsätta

Idag kom beskedet att Regeringsrätten inte stoppar förberedelserna för försöket med trängselskatt. Det innebär att förberedelserna och upphandlingen fortsätter som planerat.

Två av de företag som inte vann upphandlingen av teknik till försöket hade begärt så kallad inhibition, alltså att proccessen stoppas, tills regeringsrätten har avgjort om själva upphandlingen gick rätt till.

Regeringsrätten har ännu inte beslutat om den ska pröva själva upphandlingsfrågan, och tills vidare kan alltså förberedelserna fortsätta som planerat.

Stockholms finansborgarråd Annika Billström är nöjd med beskedet och bedömer att den nuvarande planen med ett trängselskatteförsök mellan augusti 2005 och juli 2006 kommer att hålla.

Miljöpartisten Åsa Romson säger till Radio Stockholm att det är bra att regeringsrätten inte stoppar det pågående arbetet och att hon tror att försöket nu kommer att starta i augusti nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".