Fyra års fängelse för våldtäkt

1:50 min

En 41-årig man dömdes idag till fyra års fängelse för våldtäkten på en 12-årig flicka i Stockholm i somras. Överfallet skedde i närheten av S:t Eriksplan där flickan drogs in i en trappuppgång och våldtogs.

Det var i somras som den tolvåriga flickan var på väg till en kompis vid Sankt Eriksplan. Hon blev insläppt i en trappuppgången av den 41-årige mannen. På väg till kompisens lägenhetsdörr blev flickan överfallen av mannen.

Han fattade båda sina händer om flickan hals och tvingade ner henne på golvet. Sedan utsatte han henne för en mycket grov våldtäkt.

Samma man dömdes 1993 till livstids fängelse efter att han mördade sin flickvän.

Trots 61 rapporter om att han misskött sig i fängelset fick han straffet tidsbestämt och släpptes i för ett år sedan.

Ett halvår senare gjorde han sig alltså skyldig till grov våldtäkt mot barn.

Stockholms tingsrätt dömer mannen till fyra års fängelse och fyra år av en villkorlig dom han har för ett annat brott förverkas. Det betyder att han nu kan komma att sitta i fängelse i åtta år.

Den tolvåriga flickan har bra möjligheter att komma vidare efter det som har hänt. Den bedömningen gör hennes målsägandebiträde Tobias Enochsson

Elias Vänerlöv

P4 Radio Stockholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista