Solna

Solna vill ha lånecyklar

1:01 min

Nästa år ska det bli möjligt att hyra lånecyklar på ett 20-tal strategiskt placerade platser i Solna. Folkpartisten Anders Ekegren som är ansvarigt kommunalråd ser att det kunde bli ett viktigt komplement i Solna.

– Det finns ett väldigt stort intresse bland våra medborgare att få ett lånecykelsystem, säger Anders Ekegren. Det har ju visat sig att det kanske inte bara är turister som vill låna cyklar utan det kan bli en viktig del av ett kollektivtrafiksystem där man kanske åker tunnelbana till en hållplats och så tar man sista biten med en lånecykel. Det finns ju väldigt positiva erfarenheter från Stockholm och nu vill vi göra detta i Solna.

Hur många cyklar och ställ kommer det att finnas?

– Vi har räknat med att det behövs omkring 20 ställen där det finns cyklar. Det kan vara i kollektivtrafikpunkter men också i centrum eller vid Karolinska institutet och sjukhuset till exempel, säger Anders Ekegren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista