Kortegen felplanerad enligt kusk

Åtskilliga av de enligt polisen bortåt 100 000 människor som försökte få en skymt av kortegen med Astrid Lindgrens kista när den drogs från Adolf Fredriks kyrka till Storkyrkan missade den eftersom kortegen färdades mycket snabbare än beräknat. Men enligt kusk Anders Eriksson i kortegen som framförde Astrid Lindgrens kista skrittar hästar med en hastighet av sju kilometer i timmen och därför kunde inte kortegen röra sig långsammare än den gjorde.
Enligt Anders Eriksson rörde sig kortegen med den hastighet som kan förväntas. Han säger till Radio Stockholm att han redan på ett tidigt skede av planeringen påpekat att kortegen skulle röra sig med den här hastigheten. - Den första biten gick det riktigt bra, saktare går det inte att köra, det skulle i så fall vara med shetlandsponny men de hade inte orkat dra den här vagnen, säger Anders Eriksson till Radio Stockholm.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista