Förslag om Edviks konsthall presenterat

Nu finns det nya planer på vad som ska hända med nedlagda Edsviks konsthall i Sollentuna.

I en färsk konsultrapport föreslås att den framtida kulturverksamheten i Stallbacken som området heter, ska breddas.

Utöver konsthallen handlar det om matlagning, till exempel en kockskola och om trädgårdverksamhet liknande Rosendals trädgård på Djurgården i Stockholm.

-Jag tycker att det verkar vara något av det bästa vi har fått fram hittills. Det säger Lennart Gabrielsson, folkpartistiskt kommunalråd i Sollentuna.

Det har dom senaste åren varit många turer kring Edsviks konsthall i Sollentuna. Efter bråk om vilka utställningar som skulle visas och efter dåliga besökssiffror la kommunen förra året ner verksamheten.

Så nu står konsthallen oanvänd och det har varit oklart vad som ska hända med Stallbacken som området heter.

Men vid ett möte i går kväll i Konsthallen med ett 60-tal intresserade personer presenterades nya planer för Stallbacken i framtiden. Det handlar om en konsultrapport som kommunen beställt.

Av den framgår att utöver konstverksamhet i konsthallen borde man satsa på två saker; det ena är matkultur, tex en kockskola. Å det andra trädgårdskultur. Det man tänkt sig där är något som liknar exempelvis Rosendals trädgård på Djurgården med handel och servering.

En av dem som var på informationsmötet igår kväll var Monika Sundberg som bor granne Stallbacken.

-Det viktiga är att det dras igång konstverksamhet snart, säger hon. Men hon tycker också att det vore roligt om andra saker också kommer till i området.

Ärendet ska nu behandlas politiskt.

Lennart Gabrielsson ,folkpartistisk kommunalråd i Sollentuna, räknar med att frågan ska vara färdigdiskuterad vid årsskiftet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista