Stockholm

Husby träff ockuperat

1:32 min

Ett antal personer har ockuperat kulturhuset Husby träff som ska flytta till nya lokaler. Amir Kekya som bor i Husby tycker att de nya mindre lokalerna inte kommer att vara lika bra, och han är en av de som nu protesterar mot flytten.

– Vi använder den här lokalen ständigt, vi har haft bröllop här, vi har haft sorgestunder här.

– Det är också i ett större sammanhang. Vårdcentralen och Posten har försvunnit. Vi är arga, och enough is enough, säger Amir Kekya.

Det nya Husby träff ska få lokaler i före detta Husby krog. Är det inte tillräckligt bra?

– Nej, absolut inte. Vi kommer inte att kunna utföra samma arbete som här, i samma utsträckning, säger Amir Kekya.

Den lokala mötesplatsen och kulturhuset Husby träff ska flytta, lokalerna ska byggas om till kontor . Där ska Stockholms stads kontaktcenter flytta in.

Röda Korset som nu håller till i kulturhuset ska tillsammans med all annan verksamhet flytta till nya lokaler i före detta Husby krog.

Bra för alla inblandade, tycker moderaten Bo Sundin, ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.

Bland annat innebär det enligt honom 80 arbetsplatser i Husby, på kontaktcentret och på Röda Korset och på Berrättarministeriet som också flyttar till Husby när kulturcentret får nya lokaler.

– Jag tycker att det här är en väldigt bra kombination med enbart vinnare.

– Vi får en bättre träffverksamhet, vi räddar 80 jobb här i Husby, vilket är väldigt viktigt. Sedan respekterar jag att det finns 50-60 personer som inte gillar det här, men det får stå för dem, säger Bo Sundin.

Rasmus Almerud
rasmus.almerud@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista