Ansvarig tjänsteman för projektet med trängselskatt trött på politiska invändningar

Tjänstemännen i Stockholm stadshus som drar upp de konkreta riktlinjerna för försöket med trängselskatt i trafiken störs allt för ofta av invändningar från ledande politiker. Det anser chefen för Stockholms stads miljöavgiftskansli Magnus Carle som därför lämnar sin roll som huvudansvarig tjänsteman för projektet. Carle anser att tidspressen nu är stor och att politikerna allt för ofta kommer med synpunkter.

- Det här är ett högriskprojekt och vi har kort tid på oss, då måste man ha klara direktiv och ha fria händer att verkställa det som politiker vill ha verkställt, men det har jag inte haft, säger Magnus Carle till Radio Stockholm.

Den biträdande stadsdirektören Gunnar Söderholm kommer nu att ta över uppdraget.

- Det är tråkigt att Magnus lämnar jobbet men det är hans beslut och det har vi respekt för, men jag tycker att han har gjort ett bra arbete och han är en välrespekterad person inom trafikplaneringen, säger Gunnar Söderholm, till Radio Stockholm.

Gunnar Söderholm arbetar sedan tidigare med det bostadsprojekt där de styrande politikerna avser att bygga 20 000 nya bostäder i Stockholm. Gunnar Söderholm är politiskt tillsatt som biträdande stadsdirektör.

- Försöket med trängselskatt är en hjärtefråga för den politiska majoriteten och det är därför inte särskilt konstigt att det finns ett starkt politiskt intresse även i detaljfrågor. Det är möjligt att min vana vid att umgås med politiker kommer att göra det något enklare för mig att föra dialog med politikerna, säger Gunnar Söderholm, till Radio Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".