Ingen ansvarsfrihet för AIK-styrelse

Huvudstyrelsen i krisdrabbade idrottsklubben AIK beviljas INTE ansvarsfrihet för de fel som begåtts under det senaste redovisningsåret. Det beslutade klubbens årsmöte igår kväll.

Ordföranden KG Svensson och ledamöterna i AIK:s huvudstyrelse hade redan inför årsmötet igår sagt att de inte skulle ställa upp för omval. Men deltagarna på mötet valde ändå, med knapp majoritet att markera ytterligare och INTE bevilja styrelsen ansvarsfrihet. Det gällde då framför allt hanteringen av AIK hockey, som i somras tvångsdegraderades till division ett.

Årsmötet handlade mycket om just att markera missnöje. Medlemmarna antog till exempel ett uttalande om att de saknar förtroende för ledningen för AIK fotboll AB, trots att en representant för fotbollsbolagets styrelse just lovat en ordentligt åtgärdsplan.

Årsmötet valde också ny huvudstyrelse igår. Ny ordförande efter KG Svensson blir Klas Gustafsson som arbetar med ledarskap och ledarskapsutveckling. Han var under åren 1999 och 2000 styrelseordförande och vd i AIK Hockey.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista