Krav på hårdare tag mot krogar med blockerade nödutgångar

Närpolisen och Brandförsvaret på Östermalm i Stockholm vill se ny lagstiftning som gör att det blir straffbart att släppa in mer folk på krogen än man har tillstånd för och att blockera eller låsa nödutgångar.

I dagarna är det sex år sen diskoteksbranden på Backaplan i Göteborg då 63 ungdomar dog och 200 skadades. Allt för många människor hade släppts in i lokalen och de kunde inte ta sig ut i trängseln.

Enligt närpolisen och brandförsvaret på Östermalm kvarstår problemen med blockerade och t.om låsta nödutgångar. Det förekommer också att det släpps in mer folk i festlokaler än vad det finns tillstånd för.

Nu vill man se hårdare tag och efterlyser ändrad lagstiftning så att den som blockerar en nödutgång kan dömas till exempelvis böter.

Det enda sättet idag att komma åt dom krogar som tar in för mycket folk eller blockerar nödutgångar är att dra in tillståndet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista