Färdtjänsten får åter kritik

Nu stormar det återigen om färdtjänsten. Den här gången handlar det om transporterna till och från sjukhusen med så kallad specialbuss, Enligt DHR, De handikappades riksförbund fungerer inte transporterna som de ska sedan färdtjänsten den första maj övertog sjuktransporterna från landstingets hälso- och sjukvårdsenhet.

Den första maj i år övertog färdtjänsten ansvaret för sjuktransporter med specialbuss  för att spara pengar och bättre utnyttja de cirka 350 färdtjänstbussar som rullar i länet.

Många funktionshindrade har reagerat på att transporterna till och från sjukhusen har fungerat sämre sedan förändringen trädde i kraft.

DHR, De handikappades riksförbund, har fått ta emot flera samtal från medlemmar som kommit för sent till läkartider. Detta fick DHR att ringa runt till flera sjukhus för att kontrollera hur det fungerar med transporterna. 

Enligt Nils Duwähl,ordförande i De andikappades riksförbunds Stockholmsavdelning bekräftar sjukhuspersonal som dom talat med att det blivit sämre.

Björn Nilsson ansvarar för upphandlingen av sjukresor på landstinget. Han håller med om att det var vissa problem i inledningsskedet, men att de nu rättats till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".