Omstridd fastighetsägare begärd häktad i sin frånvaro

En omstridd fastighetsägare i Stockholm begärdes igår häktad i sin frånvaro sedan hon för femte gången inte dök upp vid en rättegång som gäller svarta hyreskontrakt.

Fastighetsägaren står åtalad för att år 2000 ha sålt svarta hyreskontrakt till tre hyresgäster i Traneberg för 100 000 kronor styck. Efter år av trakasserier anmälde de fastighetsägaren.

Efter att ha väntat i fyra år på att en rättegång ska kunna äga rum beslöt alltså Stockholms tingsrätt igår att fastighetsägaren skulle häktas i sin frånvaro. Först yrkade åklagaren att hon skulle hämtas till rättegången men efter överläggningar beslöt tingsrätten att häkta henne.  Så sent som för en vecka sedan beslöt privata hyresvärdarnas organisation Fastighetsägarna i Stockholm att utesluta henne eftersom de menar att hon ”på ett allvarligt sätt brutit mot organisationens etiska regler”. 

P-O Brogren på hyresgästföreningen säger till Radio Stockholm att de i veckan begärt att fastigheten i Traneberg ska tvångsförvaltas eftersom hyresgästerna utsatts för hot och trakasserier. Sen tidigare är en annan av fastighetsägarens fastigheter i Bromma satt under tvångsförvaltning. Hon har också tidigare utsetts till Sveriges sämsta hyresvärd av tidningen Vår bostad.  Om försäljningen av de svart hyreskontrakten bedöms som ett grovt brott kan det ge upp till 2 års fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista