Stockholm

Tågtrafiken söderut igång igen imorgon bitti

1:15 min

Tågtrafiken mellan Stockholms central och Älvsjö beräknas vara igång igen i morgon bitti. Under påskhelgen har det varit stopp för all tågtrafik på sträckan på grund av att det har gjorts en rad arbeten för Citybanan.

Om allt går som det ska kommer tågtrafiken mellan Stockholms central och Älvsjö att rulla lagom till att morgonresenärerna ger sig ut i trafiken i morgon.

– Ja den går ju igång i morgontrafiken vid 5-tiden i morgon bitti. Då ska den ordinarie trafiken vara igång, säger Eva Rådmark Herrder som är informationschef för Citybanan.

Hur säkra är ni på att den prognosen håller?

– Ja som det ser ut nu så ska det inte vara några problem?

Det har gjorts flera olika arbeten med Citybanan under helgen. Bland annat har man lagt ny kontaktledning och bytt ut några spårväxlar, och så har man gjort en del sprängningsarbeten inför den nya järnvägsbro som ska byggas mellan Årsta och Älvsjö.

På grund av det har det varit stopp för all tågtrafik mellan Stockholms central och Älvsjö. En del avgångar har ställts in och andra har ersatts med bussar. Både de som reser med fjärrtåg och pendelresenärer har drabbats av stoppet.

Anledningen till att man har planerat in arbetet under påsken är för att störa just pendeltrafiken så lite som möjligt. Enligt prognosen ska trafiken alltså rulla som vanligt igen i morgon bitti.

Förra gången det gjordes arbete för Citybanan på den här sträckan så blev man inte klar i tid vilket ledde till att det blev kaos i pendeltrafiken. Kan du garantera att det inte bli så igen?

– Garantera kan jag ju inte sitta och göra här men alla rapporter som jag får nu visar att det går väldigt bra och att vi ligger väldigt bra i tid. Men nu ska vi se till att allting funkar och vi hoppas och tror att allting ska funka, säger Eva Rådmark Herrder.