Stockholm

Tre åtalas efter guldsmedsrån

0:53 min

Tre män åtalades idag misstänka för rånet mot en guldsmedsaffär på Engelbrektsgatan i Stockholm i början av mars.

I samband med rånet öppnade polisen eld mot rånarna och polisens skott träffade ett gym. Rånarna hade inget skarpladdat vapen vid rånet utan en startpistol.

Det var den 6 mars som de tre männen rånade guldsmedsbutiken på Engelbrektsgatan i centrala Stockholm. En av männen ringde på butikens dörrklocka och ägaren öppnade. Rånaren släppte då in sina kumpaner och inne i butiken hotades ägaren med vad som senare visade sig vara en startpistol.

Rånarna sköt också ett skott med startpistolen. Två av rånarna sökte sedan igenom butiken och stal varor värda över 750 000 kronor. De tog sig ut ur butiken genom att bryta upp dörren och under flykten från butiken riktade rånaren beväpnad med startpistolen pistolen mot flera polismän.

Poliserna avlossade polisen ett antal skott mot rånarna, flera av dem gick rakt in i skyltfönstret på ett gym men ingen skadades.

Polisen gör nu en internutredning om vad som hände vid skottlossningen men den är ännu inte klar, bland annat väntar man på resultatet från den tekniska undersökningen.